Alonso povećava svoje vodstvo petom pozicijom

Alonso povećava svoje vodstvo petom pozicijom

03.07.2024

David Alonso iz CFMOTO Aspar Teama do kraja se borio za postolje. Jake Dixon završio je četvrti nakon povratka od pet pozicija.

 

Mladi Kolumbijac završio je sjajan povratak na petu poziciju na DutchGP. U utrci je uspio napraviti korak naprijed koji mu je omogućio borbu za postolje do posljednjeg zavoja.

 

Alonso je uvijek bio u prvoj skupini, koju je veći dio utrke činilo više od deset vozača, i uspio je voziti na drugoj poziciji. U posljednjim krugovima grupa se rastegnula i Collin Veijer i Iván Ortolá otvorili su prazninu na čelu. Do cilja se borio u žestokoj borbi za posljednje mjesto na postolju s Davidom Muñozom i Joséom Antoniom Ruedom.

 

Na kraju, Muñoz je završio treći, a vozač CFMOTO tima Aspar završio je na petom mjestu. Ortolá je pobijedio u utrci, nakon što je prestigao Veijera za samo dvanaest tisućinki, ostvarivši svoju prvu pobjedu u sezoni. Drugo mjesto Nizozemca dovodi ga na drugo mjesto Svjetskog prvenstva, nadmašivši Danija Holgada, koji je u Assenu mogao završiti tek jedanaesti, dok je Alonso povećao svoju prednost na 39 bodova. CFMOTO Aspar Team također vodi u timskom prvenstvu s 23 boda prednosti u odnosu na drugoplasirane.

 

Prelaskom u Moto3, vozač CFMOTO Aspar tima, Joel Esteban, završio je na petnaestoj poziciji u Assenu. Španjolac, koji je startao s devetog mjesta nakon što je jučer ostvario jednu od svojih najboljih kvalifikacija u Moto3, napravio je sjajan start i popeo se na četvrto mjesto. Međutim, Esteban je morao odraditi dvostruku kaznu dugog kruga koja je uvjetovala njegovu utrku. Esteban se do kraja borio za povratak izgubljenih pozicija kaznom te je završio na petnaestom mjestu i osvojio jedan bod. Bez vremena za odmor, sljedeći tjedan Moto3 vozači imat će novu priliku osvojiti bodove u NjemačkomGP-u, posljednjem prije ljetne stanke.

 

Ai Ogura pobijedio je kao pobjednik Moto2 DutchGP utrke, s Fermínom Aldeguerom i Sergiom Garcíom na podiju. Aldeguer, koji je startao s pole pozicije, zadržao je prvu poziciju u prvim krugovima i uspio napraviti mjesta na čelu, dok su se Ogura i García borili za druga dva mjesta na podiju.

 

Vozač CFMOTO tima Aspar Jake Dixon završio je tik uz podij na DutchGP. Britanac se popeo s devetog na četvrto mjesto u utrci u kojoj je imao odličan tempo. Dixon je dovršio vrlo pozitivan vikend u kojem je išao od najnižeg do najvišeg i završava treći uzastopni Grand Prix u bodovima, niz za koji će se boriti da ga produži u Njemačkoj.

Njegov timski kolega Izan Guevara mogao je završiti tek devetnaesti. Španjolac se borio da se osjeća udobno sa svojim biciklom, posebno s prednjim dijelom. Guevara je već razmišljao o NjemačkomGP-u, gdje se nada da će zaboraviti ovaj vikend s dobrim rezultatom.

 


Alonso povećava svoje vodstvo petom pozicijom, Dixon tik uz podij u Assenu

Morda vas bo zanimalo tudi:

CFMOTO se vratio na vrh proizvođača, timova i poretka vozača

Vozač CFMOTO Aspar tima David Alonso pobijedio je drugu uzastopnu utrku i ima 14 bodova prednosti na vrhu Svjetskog prvenstva. Jake Dixon se s jedanaeste pozicije popeo na treću i osvojio svoje prve bodove u sezoni.  CFMOTO Aspar vozač Dav...

Pročitajte više